sâmbătă, 23 iunie 2012

Medicament universal

                 Strămoşii noştri au constatat că Dumnezeu, creând nuca a reprodus forme asemănătoare creerului, relieful miezului seamănă cu cele două emisfere ale creerului. Poate de aceea în medicina populară nuca este considerată cel mai bun remediu pentru tratarea durerilor de cap.
                 De fapt aria utilizarii produselor nucului este foarte largă...scoarţa este folosită ca purgativ, infuziile din flori de nuc, drept calmant, iar frunzele la tratarea exzemelor, sau pentru întărirea firului de păr. O valoare încontestabilă o are uleiul de nucă pentru tratarea viermilor intestinali, a bolilor venerice şi a celor de piele.
                 Frunzele, mugurii, scoarţa şi mai ales nucile verzi sunt folosite şi în industria farmaceutică.              
                 Cine are glandă tiroidă se poate trata cu iodul din aceast copac minunat.Un om cu o vastă cultură generală, candidat în ştiinţe, s-a adâncit în carţi, căutând remediu pentru durerea sa.Ca un făcut, şi-a amintit de preparatul din copilărie , făcut chiar de mama sa. Aşa s-a vindecat de durerea ce-l supăra. O tinctură de nuci preparată cu gaz lampant. Nu după mult timp s-a simţit un om nou, cu multă energie în el. Compresele cu acest preparat au contribuit şi la absorbirea calozităţilor rămase după injecţiile făcute. Să sperăm că rezultatele acestui preparat, îşi vor găsi urmaşii cât de curând.
                 Ştiinţa spune: nucul e un arbore-minune! Nuca are mari rezerve de vitamina C: de  şase ori mai mult decât coacăzul negru, de nouă ori-decât măceşul şi de patruzeci de ori mai mult decât faimoasele portocale.
                 Ce se mai găseşte în nucă? Fosfor, calciu, iod, fier, zinc, amino-acizi. Consumaţi câte 5-6 nuci pe zi, nu vă dăunează, ci vă revigorează. Aşa să vă ajute bunul Dumnezeu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu